07/09/2017

Marotta: "Odluka koju sam dočekao sa velikim zadovoljstvom"

u 17:59h / Kategorija:
Marotta: "Odluka koju sam dočekao sa velikim zadovoljstvom"
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Getty Images

Generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta pozdravlja današnju odluku Premier League da skrati vremenski period trajanja narednih ljetnih mercata, te se nada da će se jednaka odluka implementirati i u okviru italijanskog šampionata.

Današnjom odlukom Premier League nagovještava kako će naredni ljetni prelazni rokovi trajati do posljednjeg četvrtka pred sam početak novog šampionata. Generalni direktor Stare dame, ujedno i predsjednik Udruge sportskih direktora, dugo je zagovarao skraćenje prijelaznog roka, a Sky je zatražio njegovu izjavu po pitanju istog. "Ovo je odluka koju sam dočekao sa velikim zadovoljstvom", izjavio je Marotta. "To je pravi izbor. Predug prijelazni rok stvara nemir, dok će dobro vođen klub vjerujem svakako uspjeti pravilno isplanirati isti. U današnjem nogometu koji zahtjeva reformu, smatram da je Andrea Agnelli najprikladnija osoba za izvršenje ovako važne funkcije. Smatram da bi mercato trebao biti alat koji bi funkcioniše unutar određenih granica i da ne bi smio dopuštati igračima prelazak iz jednog kluba u drugi jednom kada šampionati već započnu, ili čak dok su isti na svojim internacionalnim dužnostima tokom prvih petnaestak dana rujna. Naša Lega Serie A sada se mora obratiti FIGC-u sa čvrstom odlukom podržanom od strane svih klubova. Odluka je na Federaciji, ali barem među najjačim ligama Evrope mora postojati homogenost."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.