05/09/2017

Marotta i Paratici će uskoro potpisati nove ugovore

u 13:58h / Kategorija:
Foto: Claudio Villa/Getty Images
Ugovori generalnog i sportskog direktora, Beppea Marotta i Fabia Paraticija, ističu u 2018. godini, a Andrea Agnelli radi na njihovom obnavljanju.

Nakon što je izabran za predsednika ECA, Andrea Agnelli mora obratiti pažnju i na glasine u vezi Marotte i Paraticija. Interes italijanskih i stranih klubova za pomenuti dvojac nije nimalo neobičan, s obzirom na ono što je Juventus ostvario pod njihovim vođstvom. Iz tog razloga, pojavio se i interes Barcelone. Marotta i Paratici predstavljaju mnogo toga u modernoj eri Juventusa. Andrea Agnelli smatra generalnog i sportskog direktora vrhunskim funkcionerima sa sportskog i finansijskog aspekta, koji se ne mogu laku zameniti. U skladu sa tim, u toku narednih sedmica će predsednik ponuditi Marotti i Paraticiju nove ugovore. Bez obzira na brojne ponude iz inostranstva, Fabio Paratici nije nikad razmatrao odlazak iz Juventusa. Isto važi i za Marottu, obojica su spremni za nove uspehe sa Starom damom.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.