25/09/2017

Izrečena prvostepena presuda Agnelliju

u 16:04h / Kategorija:
Foto: Chris Brunskill Ltd/Getty Images
Andrei Agnelliju, predsedniku Juventusa, je izrečena prvostepena presuda o suspenziji koja će trajati 12 meseci, dok je klubu naloženo da plati 300 hiljada evra.

Tužilac Pecoraro je prethodno zahtevao suspenziju od 30 meseci za Agnellija i zatvaranje Allianz Stadiuma na dve utakmice, odnosno zatvaranje Curve Sud u trećoj. Danas je TNC (Tribunale Federale Nazionale), presudio o dvanaestomesečnoj suspenziji Agnellija, dok zahtev o zatvaranju stadiona nije uvažen. Agnelli će platiti i novčanu kaznu od 20 hiljada evra. Suspendovani su istom trajanju i bivši komercijalni direktor Francesco Calvo, Stefano Merulla, dok je Alessandro Nicola D'Angelo suspendovan na 15 meseci. Juventus će imati pravo na zalbu i u tom slučaju će kazna stupiti na snagu tek nakon presude trećeg stepena sudstva. 

U praksi se neće ništa u velikoj meri promeniti. U slučaju definitivne suspenzije, Agnelli neće moći da prisustvuje sastancima u okviru Lega Serie A, te će mu biti zabranjen pristup svlačionici tokom trajanje utakmice. U civilnom procesu Alto Piemonte, Agnelli nije bio optužen.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.