19/08/2017

Marotta: "Imamo sastav koji upotpunjava zahtjeve trenera"

u 20:29h / Kategorija:
Marotta: "Imamo sastav koji upotpunjava zahtjeve trenera"
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Getty Images

Generalni direktor Juventusa, Giuseppe Marotta je u razgovoru sa Mediaset Premium objasnio zajednički dogovor o odlasku Leonarda Bonuccija u redove Milana, te insistirao da Juventusu nisu potrebni dodatni igrači pred novu sezonu.

"Fudbal se primijenio. Ovo je moja 40.-ta sezona u fudbalu i vidio sam sve i svašta, ali su se igrači promijenili u karakteru. Ove prilično česte promjene klubova za igrače su postale dio igre i tu kulturu sa fudbalerima koji požele otići moramo prihvatiti. Blaise Matuidi je sada i zvanično igrač Juventusa. Nažalost, ponavljam nažalost, prelazni rok je otvoren još uvijek i moramo preživjeti narednih 15 dana."

"Imamo sastav koji upotpunjava zahtjeve trenera, ali u isto vrijeme držimo oko otvorenim za prilike na tržištu. Ne zaboravimo da je ovaj tim postigao vrhunske uspjehe. Neću ulaziti u detalje i pojašnjavati na način: 'potreban nam je takav tip igrača i slično', kako su nam i prvih 11, kao i sama klupa sastavljena od kompetitivnih igrača. Vidjet ćemo još da li postoje na tržištu igrači koje možemo potpisati, ako iste možemo zatrebati. U ovom trenu nemamo nikakvih potreba, ali ukoliko se na tržištu pojavi neki mladi igrač koji nam odgovara i koji najednom poželi napustiti svoj klub, bit ćemo spremni. Ostaje činjenica da imamo kvalitetne igrače sa kojima možemo do kraja u svim natjecanjima."

Jedan od poteza koji je stvorio najveće iznenađenje u Italiji po pitanju ljetnog Mercata je sasvim sigurno i prelazak Leonarda Bonuccija u redove Milana. "Igrač je sada onaj koji odlučuje o svojoj budućnosti. Kada igrač više ne želi ostati u klubu, jako je teško blokirati njegov odlazak. Ukoliko želimo uporediti taj slučaj sa dolaskom Andree Pirla iz Milana, ne zaboravimo da je on došao kao slobodan igrač, dok smo mi za Lea inkasirali 42 miliona eura. Bonucci nije imao nikakav direktan problem ni sa kim. Igrači odlučuju gdje žele igrati i takve odluke se trebaju poštovati. Postigao je dogovor sa nama. On nije odbačen, niti je istrčao iz kluba, to je bila obostrana odluka. Ne želim sa vama ući u dalje detalje, ali to je odluka koja je podijeljena i koja je odgovarala svim stranama. Mnogi klubovi iz ostalih fudbalskih federacija su voljni da se prelazni rokovi okončavaju danom početka sezone, tako da i mi želimo podržati tu inicijativu i skratiti period trajanja Mercata."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.