11/08/2017

Allegri: "Juventusov DNK je pobjednički"

u 14:11h / Kategorija:
Allegri: "Juventusov DNK je pobjednički"
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Getty Images

U povodu svog 50. rođendana, Massimiliano Allegri je u intervjuu za Premium Sport govorio o raznim temama, uključujući i njegov sami dolazak u Juventus.

"Bilo je to jutro 16. jula, prepuno dešavanja, nacionalni tim je bio na Svjetskom prvenstvu... a ja sam primio obavještenje putem telefona da me to isto poslijepodne na sastanku očekuju direktori Juventusa. Nisam odmah shvatio o čemu s radi, ali sam ubrzo otkrio da će Antonio Conte napustiti Juventus. Pitali su me da li sam dostupan, na što sam naravno odgovorio potvrdno. Vjerovao sam da ovaj tim još uvijek može mnogo dati. Juventus je tri godine u nizu slavio u Italiji i mislio sam da sa njima mogu napraviti nešto više i u Evropi."

"Odlazak Bonuccija? Nije mi se svidio njegov odlazak. Leo je trebao biti budući kapiten Juventusa, budući vođa svlačionice, trebao je objašnjavati mladima za koje se vrijednosti Juventus zalaže. Ali on je napravio svoj izbor. Nije to bila niti njegova greška, niti klupska, niti trenerova. Njegov odlazak nije ničija greška."

U svojoj trenerskoj karijeri Allegri je trenirao mnoge šampione i uvijek je volio igrače sa sjajnim karakterom. "Uvijek sam volio trenirati šampione jer imam sjajan odnos sa njima. Ibrahimović je poseban, izvanredan igrač koji ponekad vjeruje da drugi igrači ne mogu raditi ono što on radi. Nisu svi pojedinci tima jednaki, uvijek pokušavam da im to objasnim. Buffon je recimo također drugačiji od ostalih, on je još uvijek broj 1 u svojoj ulozi. U budućnosti ga vidim dijelom čelništva, možda u ulozi direktora."

U nastavku intervjua Allegri je govorio o odnosu koji ima spram igrača i čelništva Juventusa. "Volim se šaliti i zaista imam dobar odnos sa igračima, ali uz uzajamno poštovanje. Nema ništa loše u tomu ukoliko trener odigra partiju košarke, ili kratak meč na male golove sa svojim igračima. Juventusov DNK je pobjednički i u njemu vlada velika disciplina. Postoje pravila koja se moraju poštovati. To je veoma bitna stvar za igrače. Uspijeva da igrače koji pristižu digne na viši nivo. Predsjednik Agnelli radi izvanredan posao u kombiniranju familijarnih tradicija sa postavljanjem cilja da ovo društvo napravi svjetskim brendom."

Tim Ju1897.net portala ovim putem Massimilianu Allegriju želi sretan rođendan i još mnogo životnih i sportskih pobjeda!


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.