01/07/2017

Novi logo, novi identitet: Počinje nova era

u 14:29h / Kategorija:
Novi logo, novi identitet: Počinje nova era
Foto: Juventus.com

Juventus kreće sa pisanjem novog poglavlja histoije. Od danas i službeno je u upotrebi novi identitet kluba, a nova crno-bijela era može da otpočne.

NOVI LOGO

Predstavljen u januaru tekuće godine, a koji je zvanično u upotrebi od današnjeg dana predstavlja samu esenciju Juventusa: Prepoznatljive pruge sa Juventusovog dresa, Scudetto (oblik štita, prim. prev.) - simbol pobjede, te slovo J - ikonu Juventusa. Ta tri elementa sačinjavaju DNA našeg kluba. 

Crno-bijele linije definišu osobine novog vuizuelnog identiteta i prilagodljive su svakom vidu postavke. Scudetto predstavlja klupsku odlučnost i stremljenju pobjedama, kako sada, oduvijek i zauvijek. I konačno, slovo J - najintimniji od pomenutih detalja - okupira posebno mjesto u srcima svih fanova Juventusa.

OD PREDSTAVLJANJA DO UPOTREBE

Iako je novi identitet Juventusa u zvaničnoj upotrebi od danas, samo njegovo predstavljanje obavljeno je još prije pola godine. Prvi korak na ovome putu napravljen je 16. januara na milanskom eventu "Black and White and More" u kojem je predsjednik Andrea Agnelli povukao crno-bijelu zavjesu kako bi predstavio javnosti uvid u sveobuhvatnu strategiju za prenošenje filozofije kluba, u nastojanju za izvrsnošću i izvan terena, kako bi istu uskladili sa postignućima koje je Juventus nizao kroz posljednjih šest sezona na samome terenu.

Na putu demonstriranja ove ambicije i reinvencije, Juventus je u narednom mjesecu preuzeo pozornost i na milanskoj Sedmici dizajna u magazinu Wallpaper* na izložbi Holy Handmade.

Foto: Wallpaper.com

Eksponat je predstavio dvije dragocjene, ručno izrađene mramorne lopte, po jednu bijelu i crnu, sa ugraviranim zlatnim logotipom Juventusa, a koji je ponudio inovativnu interpretaciju fudbala i sjajan primjer domišljatosti na planu sumiranja ideje koja vodi u rađanje ovog novog vizuelnog identiteta.

U svakom projektu i u svakom iskustvu, fudbal će uvijek predstavljati porijeklo, nikada kraj.

Foto: Juventus.com
NOVI IZGLED NA TERENU...

Možda se i najveća promjena može uočiti na domaćoj i gostujućoj garnituri dresova za nadolazeću sezonu 2017/18, od kojih je posljednji pomenuti predstavljen javnosti na inauguraciji novog Juventus Storea. Oba dizajna odaju počast prošlosti kluba, predstavljajući eho dresova iz 80.-tih godina prošlog vijeka, dok simultano gledaju ka naprijed da jednakom željom za pobjedama.

JUVENTUS SUSREĆE UMJETNOST

Čiste linije i zapanjujuća jednostavnost predstavljaju esenciju "Black and White and More" projekta koji će oblikovati budućnost Juventusa. Klupski novi vizualni identitet, koji je od 01. jula 2017. godine i zvanični logo Bianconera je simbol ambicije da Juventus istupi sa fudbalskih terena i eksportuje stil Juventusa u brojne sektore, od sporta i prehrane, od dizajna do umjetnosti, od muzike do mode.

Kako bi demonstrirali te riječi, Juventus je odabrao skupinu italijanskih umjetnika i atleta kako bi isti interpretirali novi logo aktuielnih šampiona Italije kroz medij vlastitog izražavanja.

NOVI ONLINE PROFIL

Naravno, i Juventusov online profil, kako na vlastitoj web stranici, pa i na socijalnim mrežama je pretrpio preobražaj. Osim zamjene starog logotipa, stranica Juventus.com, te aplikacija Juventus App sada imaju potpuno izmijenjeni novi izgled, uz novi font, kao i samu grafiku, oba namijenjena stvaranju jednostavnijeg i bržeg pregledavanja. Mogli ste primijetili i promjenu slike profila i naslovne fotografije na Twitteru, Facebooku, Instagramu, YouTubeu, Dugoutu i LinkedInu.

OBNOVA

Od Allianz stadiona i Juventus centra u Vinovu, do novog Juventus Storea i klupskog glavnog sjedišta u Continassi, svi duhovni domovi Stare dame su obnovljeni i spremi da zakorače u budućnost.

Da li ste vi spremni da nam se pridružite?


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.