10/06/2017

Stefano Sturaro i 12 miliona eura za Keitu Baldea?

u 16:33h / Kategorija:
Stefano Sturaro i 12 miliona eura za Keitu Baldea?
Foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Prema riječima transfer posrednika Juventus bi mogao ponuditi Stefana Sturara uz novčanu dodatak kako bi Lazio nagovorili da u suprotnom pravcu pošalju mladoga Keitu Baldea Diaoa, dok sa druge strane Sturarov agent tvrdi da su za usluge njegovog klijenta zainteresovani brojni klubovi Serie A.

"Postoji priča o Juventusovoj novčanoj ponudi u visini od 12 miliona eura, koja bi uključivala i Stefana Sturara za Keitu," izjavio je uza Radio Incontro Olimpia Vincenzo Morabito, transfer posrednik. Po tom pitanju Tuttomercatoweb je kontaktirao Sturarovog agenta, Carla Volpija kako bi procijenili istinitost teme. "Sasvim je prirodno da Sturaro nije prvi izbor u vrhunskom klubu poput Juventusa, kako je jedini mladi igrač u redovima Bianconera koji se time može pohvaliti Paulo Dybala. Biti ću sasvim iskren ovdje. Svakoga dana zaprimim pozive brojnih sportskih direktora i trenera, gotovo svaki klub u Serie A je zainteresovan za njegove usluge. Njegova fizionomija i mnogostranosti su impresivni, što svi svi ti pozivi i potvrđuju. U ovom trenutku ipak ne postoje nikakvi pregovori sa bilo kojim od tih klubova. Tračevi su prirodna stvar, ali Sturaro je veoma sretan u Torinu gdje se osjeća dijelom jedne velike familije. Naravno, izrekavši sve to, tokom prelaznog roka se mnoge stvari mogu veoma lako promijeniti."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.