21/06/2017

Otac Moisesa Keana: "Raiola nije agent mojem sinu"

u 13:26h / Kategorija:
Foto: Matthew Ashton/Getty Images

Otac Moisesa Keana tvrdi "nikad nisam potpisao ništa" kako bi Mino Raiola bio agent mojem sinu, jer "da je odluka bila moja, izabrao bih drugog agenta."

"Juventus je mojem sinu ponudio ugovor vrijedan 700.000 eura godišnje", rekao je za Tuttosport. "Ali u prošlosti, kada sam spriječio Raiolu da odvede Moisea u Englesku na Juventusov zahtjev, obećana mi je bila pomoć kada se vratim u Afriku. Na Obali Bjelokosti posjedujem nekoliko hektara zemljišta, na kojoj bih htio početi uzgajati rižu i kukuruz. Ja sam agronom, radio sam u rižnim poljima, i tražio sam poljoprivrednu opremu. Rekli su mi da nema problema. Međutim, Juventusov odvjetnik me tada kontaktirao da mi kaže da je ugovor opozvan jer su moji zahtjevi bili izvan njihovih mogućnosti. Pisao sam odvjetniku rekavši da sam Juventusov navijač i da je moj san bio vratiti se kući na posao. Kada Moise postane odrasla osoba, Juventus ga vjerojatno neće izgubiti ako uskoro potpiše ugovor. Potpis? Raiola kaže da je Moisesov agent, ali nikada nisam potpisao ništa. Doista, da je odluka bila moja, izabrao bih drugog agenta."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.