17/06/2017

Marotta: "Ukoliko je Donnarumma dostupan..."

u 00:46h / Kategorija:
Foto: Getty Images/NurPhoto/NurPhoto
Generalni direktor Juventusa navodi da klub mora istražiti sve prilike koje se pružaju na mercatu, kada je upitan za Gianluigija Donnarummu.

"Klubovima je veoma teško da se nose sa ovakvim sitaucijama. Imidž mladih igrača se radikalno promenio. Pravila se moraju promeniti i napori kluba u omladinskom sektoru se kasnije moraju zaštititi. Da li Juventus može potpisati Donnarummu? Jasno je da imamo prava da istražimo svaku priliku na mercatu. Kada je igrač na mercatu, naša dužnost je da pokušamo. Ipak, mi nismo uzrok ovakve odluke Donnarumme. On je talenat, moramo napraviti razliku između talenta i šampiona. Da li ćemo potrošiti približnu sumu za nekog igrača kao za Higuaina? Ne, to je bio vanredan trošak, ostaćemo u liniji sa redovnim, mada su sada procene igrača lude. Verratti? S obzirom na taktičke zamisli i cifru potrebne investicije, on je profil igrača koji nas ne interesuje. Schick? Ništa nije zvanično, ali ga pratimo. On je investicija za budućnost. Odbili smo ponudu od 60 miliona za Alexa Sandra koju je prezentovao Chelsea. Danas su igrači sami vladari svoje sudbine. Zahvaljujući Bayernu smo kontaktirali agenta Douglasa Coste, ali Nemci moraju biti spremni za prodaju pod razumnim uslovima. Iniesta? Neostvariva operacija, moramo da poštujemo određene parametre. Keita? Pročitao sam neke reči koje sigurno nisu došle od Lotita, to je glupost. Poznajem pravila i sigurno nisam pristupio igraču koga poseduje neko drugi. Kada igraču ističe ugovor, normalno je da se nešto dešava sa igračem i njegovim zastupnicima, što bi ih moglo naterati da razmišljaju o drugačijoj buducnosti. Neto je na mercatu, po sopstvenom zahtevu. Trenutno nema ponuda Milana za njega. Svađa izmedju Dybale i Bonuccija u Kardifu? Kategorički odbacujem postojanje bilo kakve tenzije među njima. Mandžukić i Marchisio ostaju 100%"


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.