01/06/2017

Domaći teren od 01. jula i zvanično pod imenom Allianz Stadium

u 18:37h / Kategorija:
Foto: Juventus.com

Allianz Stadium, novo je zvanično ime domaćeg terena Bianconera nakon što je najtrofejniji klub Italije potpisao sporazum sa Allianzom i Lagardere Sports, nositeljima prava na imenovanje objekta.

Počevši od 01. jula 2017., te u narednih šest godina (do 30. juna 2023.) stadion će nositi ime "Allianz Stadium of Turin", priključivši se i zvanično "familiji" Allianz stadiona koja je od 2005. godine uvrstila minhensku Allianz Arenu, sidnejski Allianz Stadium, Alianz Park u Londonu, Allianz Rivieru u Nici, Allianz Parque San Paola, kao i bečki Allianz Stadium.

"Veliko je zadovoljstvo Allianzu uputiti dobrodošlicu u našu partnersku familiju sa posebnom ulogom - onom koja će našoj kući nadjenuti novo ime," izjavio je Giorgio Ricci, zamjenik šefa računovodstva za globalna partnerstva i korporativne prihode Stare dame. "Dolazak globalnog giganta u vodama osiguravajućih društava poput Allianza je dodatna potvrda kako se Juventus etablirao u prvoklasnu internacionalnu instituciju, obogaćujući stadion koji je odigrao značajnu ulogu u uspješnom periodu od njegovog otvaranja 2011. godine do dizanja historijskih šest uzastopnih Scudetta. Naša ambicija i cilj jeste da sarađujemo sa Allianzom zarad dobrobita naših navijača. Da uspostavimo saradnju kakvu imamo sa drugim našim partnerima sa kojim smo uspjeli ovaj stadion pretvoriti u teatar, osiguravajući da svaka utakmica postane predstava zabavnog karaktera i mjesto na kojem su dobrodošle cjelokupne familije."

Zahvaljujući sporazumu i pravima imenovanja Allianz će postaviti natpise sa imenom "Allianz Stadium" na sjeverno-zapadni, te jugo-istočni ugao stadiona, kao i iznad glavnog uzlaza. Logo Allianz stadiona će biti postavljen i unutar stadiona na sjevernoj, južnoj i istočnoj tribini zarad televizijskih prijenosa, kao i na brojnim ulazima koji ode na tribine stadiona. 

"Mi iz Allianza smo posebno zadovoljni sa partnerstvom sklopljenim po pitanju ovoga predivnog stadiona koji je postao jednim od glavnih čvorišta svjetskog fudbala. U ovom objektu, jedinstvenim u Italiji, nastupa Juventus, tim koji može nastaviti izvanrednu seriju uspjeha praćenu od miliona ljudi kako uživo sa stadiona, tako i putem izravnih prijenosa širom svijeta. Allianz, sa druge strane je vodeće globalno osiguravajuće društvo, koje se bavi i  poslovnim upravljanjem imovinom, koje kao takvo broji preko 86 miliona klijenata širom 70 zemalja svijeta i predstavlja poznat i visoko rangiran brend. Stoga, Allianz stadion u Torinu i predstavlja prirodan spoj između takve strukture izvrsnosti i brenda poput Allianza," bile su riječi Sergia Balbinota, člana Upravnog odbora Allianz SE za područja Italije, Zapadne i Južne Evrope, Srednjeg istoka i Afrike.

Juventus stadion otvoren je 08. septembra 2011. godine i nastao je po najmodernijim standardima izgradnje sa naglaskom na uštedu energije. Nastalo je sa ciljem da gledaocu garantuje jedinstveno iskustvo samom blizinom terenu koja od prvog reda iznosi svega 7,5 metara, kao i sa sjajnim pregledom sa svih pozicija tribina stadiona. Stadion također predstavlja i 110 hiljada kvadratnih metara servisa za podršku, te komercijalnih i zabavnih područja. Objekt ima kapacitet od 41500 sljedećih mjesta, među kojima su 4000 premium mjesta, 62 "nebeske kutije", te osam poslovnih područja. Juventus Muzej, 31 bar i restoran, dva dječja igrališta, 10 Juventusovih prodavaonica, te 4000 parking mjesta upotpunjuju spektar usluga koje se nude javnosti.

"Veoma smo ponosni zbog postignutog sporazuma između ovakva dva internacionalna prestižna brenda poput Juventusa i Allianza," izjavio je Andrew Georgiu, Generalni direktor Lagardère za sektor sporta i zabave. "Kao rezultat toga, Allianz će imati priliku približiti se milionima navijača Juventusa širom planete."

Od dana otvaranja više od šest miliona posjetilaca je uživalo u čarima Juventus stadiona. Klub je potvrdio rasprodate ulaznice za 99 od 114 domaćih Juventusovih nastupa u okviru Serie A tokom proteklih šest godina, sa ukupnim prosjekom posjećenosti od 96,7%. Po pitanju svih natjecanja, stadion je bio rasprodat u 130 od 156 domaćih utakmica Juventusa, što predstavlja prosjek od 83% ukupne posjećenosti. Po pitanju upravo završene sezone, svaka sjedalo tokom domaćih utakmica Juventusa bilo je rasprodato. Stadion je otvoren sedam dana u sedmici, što je dopustilo da u periodu od 6 godina više od 883 hiljade posjetioca posjete muzej i budu dijelom redovnih obilazaka stadiona.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.