19/05/2017

Marotta: "Pokušavamo proučiti osobenosti igrača"

u 19:15h / Kategorija:
Marotta: "Pokušavamo proučiti osobenosti igrača"
Foto: Giuseppe Maffia/DPI/NurPhoto via Getty Images

Generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta uvjerava kako Stara dama prije nego ponudi ugovor novom igraču prije svega prouči njegove osobenosti. Bianconeri su danas otvoreni za pitanja fanova, a na neka je odgovorio i lično Beppe Marotta.

"Normalno je da kada se odlučujemo na kupovinu novih igrača da se vodimo dvoma fundamentalnim parametrima. Gledamo na cijenu igrača, vrijednosti istog, ali  istim razmišljamo iz ličnog ugla. Teško je proniknuti u psihološki aspekt subjekta, za što u kompanijama drugačijeg vida imate prilagođene intervjue, ili prijemne ispite. Fudbal se mijenja brzinom koja vam onemogućava takav vid procjene. Dovoljno je svega sat ili dva da izgubite tog igrača. Očit primjer je Dybala. Za njega su bili zainteresovani neki veliki klubovi italijanski, ali i inostrani, tako da smo morali ubrzati i zatvoriti posao, naravno uz dogovor sa predsjednikom Agnellijem. Srećom se taj potez pokazao dobrim."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.