26/05/2017

Marotta: "Juventusu pobede, drugima alibi"

u 09:00h / Kategorija:
U izjavi za Tuttosporta, generalni direktor Giuseppe Marotta je govorio o brojnim temama koje se tiču Juventusa.

"Ko okrivljuje arbitre nakon poraza neće nikad napredovati. Za šest godina smo osvojili više od 100 bodova u poređenju sa Napolijem i Romom. Što se Dybale tiče, za njega imamo projekat ala Del Piero. Po novom ugovoru smo uzeli u obzir vrednost igrača, koji ide pod ruku sa razvojem korporativnog brenda. Cilj je da idemo zajedničkim putem veoma dugo. Koliko vredi? Njegova vrednost nije procenljiva. Vrednost igrača se određuje u momentu prodaje. Da smo u Pogbin ugovor stavili klauzulu pre tri godine, rekli bismo da je 60 miliona u redu. Međutim, prodali smo ga za 110 miliona. Klazula je ludost, nikad je nećemo koristiti u ugovorima. Nije prednost, već dovodi klub u slabiju poziciju."

"Šta ako Allegri odluči da ode nakon Kardifa? Nadamo se da se to neće desiti, jer želimo da nastavimo sa njim. Dokazao je da je veliki trener, sada je jedan od najboljih na svetu. Sada to pitanje nije prioritet, jer želimo da odemo u Kardif i pobedimo, svi su fokusirani na to. Nakon Kardifa ćemo sesti i razgovarati, ne samo sa Allegrijem, već sa svima. Idealno bi bilo zadržati Allegrija i ne razmišljamo o promeni. Ne razmatramo tu opciju."

"Mercato? Nije lako pojačati ovaj tim, ali smo spremni. Potrebni su afirmisani šampioni, ili mladi igrači sa glavom. Želimo da budemo još jači, jer određene takticke interpretacije zahtevaju korekcije. Čak i kada ne prodajemo najbolje igrače je jedan vid mercata. U napadu nešto fali? Moramo uzeti u obzir povredu Pjace. Vezni red i odbrana? Videćemo. Pažljivo pratimo mercato. Nije lako naći igrače koji će ojačati ovu ekipu. Velike prodaje zbog plusvalenze? Apsolutno ne. Ukoliko neko želi da ode iz Juventusa, onda je to drugo pitanje, ali to trenutno nije slučaj."

"Kean? Nadam se da neće biti žrtva ugovora. Postoje pravila za mlade igrače koja se moraju ispoštovati. Moramo pregovarati oko njegovog ostanka sa Raiolom. Ne možemo ići preko određene cifre što se plate tiče, zbog etičkih načela i morala. Zategnuti odnosi sa Raiolom? Aposlutno ne. Veoma cenim Mina, morate ga upoznati. On je čovek sa kime se svađate. Ipak, preferiram njega, nego one sa kojima se ne svađate, ali su nejasni."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.