18/05/2017

Agnelli: "Nikad nisam razgovarao nasamo sa Dominellom"

u 19:59h / Kategorija:
Foto: Getty Images/Anadolu Agency/Anadolu Agency
Andrea Agnelli navodi da je relativno mali kapacitet stadiona Juventus doveo do preprodaje karate i kategorički odbacuje bilo kakve kontakte sa članovima mafije.

"65% naših navijača dolazi na utakmice sa strane. Morali smo da se nosimo sa situacijom kada je stadion rasporadat svake sedmice, a njegov kapacitet je relativno mali. Preprodaja karata se treba sprečiti, čak iako mislim da prosleđivanje karata od jedne do druge osobe nije kriminal. Ono što se definitivno treba sprečiti je uzimanje karata kako bi se ostvario profit kasnijom preprodajom. Tehnologija omogućava takvo funkcionisanje zahvaljujući botovskim softverima, koji omogućavaju veliki broj transakcija za svega nekoliko sekundi. Kada pomislim o finalu u Kardifu, mogu na internetu naći karte u cenovnom rasponu od tri do pet hiljada evra. Ove cene su apsurdne, ali ovakvi događaji izazivaju veliki interes. Potražnja je daleko veća od ponude. Ogromno interesovanje nas čini ponosnim, ali predstavlja i problem. Kompleksnost i geografska dinamika naših navijača omogućavaju pojedincima da profitiraju od preprodaje karata."

"Nikada se nisam sastao sa Dominellom sam. Videli smo se tri ili četiri puta. Jednom je bilo na večeri u Astiju sa navijačima, drugi put sa navijačima u mojoj kancelariji, zatim kada je došao sa drugim predstavnicima Ultrasa da čestita Božić i poslednji put u mojoj kancelariji u Lamseu, kada sam sa Alessandrom D'Angelom došao na sastanak sa navijačima. Pre početka istrage u Torinu, niko nije znao da je Rocco Dominello bilo šta osim ultrasa. Na početku sezone sa sastajemo sa navijačkim grupama, ali nam ultrasi nisu nikad pretili i nikad nismo posumnjali da je Dominello 'operativac'. Da smo znali čime se bavi kao što sada znamo, niko od zaposlenih u Juventusu ne bi imao kontakte sa njim."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.