18/03/2017

Agnelli: "Optužbe su neprihvatljive"

u 14:53h / Kategorija:
Foto: Marco Bertorello/Getty Images
Andrea Agnelli je na konferenciji za medije jasno obrazložio dešavanja koja čelnike kluba povezuju sa navodnim sastancima sa predstavnicima mafije u vezi prodaje karata.

"Obavešten sam da ću biti prosleđen disciplinskoj komisiji, zajedno sa Francescom Calvom, Alessandrom D'Angolom i Stefanom Merullom. Klub, njegovi zaposleni i ja nemamo šta da skrivamo, zato sam sada ovde. U prethodnim mesecima su zaposleni u Juventusu, u koje imam maksimalno poverenje, svedočili pred komisijom za borbu protiv mafije. FIGC nas tereti da smo sarađivali i bili u dosluhu sa članovima organizovane mafije u vezi ilegalne prodaje karata. To je neprihvatljivo i predstavlja netačno tumačenje situacije. Braniću moje kolege i dobro ime Juventusa, koje su već pokušali da ukaljaju tokom eksperimentalnih sportskih procesa u prošlosti. Jedini zločin koji smo počinili je rad za klub čije je ime na našim usnama. Nikad se nisam sastajao sa mafijašima. Želeo bih da naglasim da su predstavnici ultrasa tada, kao što je i dalje slučaj, imali čist dosije. Susretao sam se sa ultrasima iz raznih grupa, ali uvek u čistim okolnostima. Ukoliko su pojedine figure sada na novim pozicijama, naglašavam da nisu bile tada. Objasniću to zastupnicima, ne novinarima. Juventus sarađuje sa državom, ali ne možemo zameniti policiju. Neki su već plasirali hipotezu o promeni upravljačke strukutre kluba. Moraću da ih razočaram, jer ćemo Nedved, Marotta, Paratici i ja ostati dugo na kormilu kluba. Ova grupa direktora će želeti da još više unapredi Juventus. Naši navijači se nemaju zbog čega brinuti."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.