15/03/2017

Agnelli će svedočiti pred komisijom za borbu protiv mafije

u 19:16h / Kategorija:
Foto: Marco Bertorello/AFP/Getty Images
Andrea Agnelli, predsednik Juventusa, će svedočiti pred anti-mafija komisijom i rado pojasniti slučaj oko karata.

Rosy Bindi, predsednica komisije, potvrdila je da će Andrea Agnelli svedočiti u narednom periodu, dok je danas advokat Juventusa Luigi Chiappero obrazložio stav kluba.

"Nema nikakvih snimaka ili bilo čega što može ukazati na sastanak Agnellija sa bosovima, ničega. Zabeležena su dva razgovora predsednika Juventusa i šefa obezbeđenja Alessandra D'Angela, kao i šest poziva drugih ljudi koji o Agnelliju govore mimo bilo čega što ima veze sa kartama. U svakom slučaju, mi smo na potpunom raspolaganju kako bi se sve razjasnilo. Neophodno je napraviti razliku između onoga što se dešavalo do jula 2016. godine i onoga nakon toga. Slučaj se vrti oko Rocca Dominella, koji je trenutno na suđenju zbog veza sa Ndranghetom (mafija Kalabrije), koji tvrdi da se Alessandro D'Angelo bavio raspodelom karata i da je komunicirao sa navijačima. Kada je u određenom trenutku Rocco Dominello bio u kontaktu sa D'Angelom, on je kao i sada, bio bez ikakvog kriminalnog dosijea. Nije bilo nikakvih poziva na svadbe, krštenja ili bilo šta drugo. Alessandro D'Angelo je, kao šef obezbeđenja Juventusa, jednostavno razgovarao sa osobom koja je redovno prisutna na tribinama i koja nema nikakav dosije. D'Angelo je samo razgovarao sa osobom koja je predstavnik Ultrasa, a ne nešto drugo," rekao je advokat Juventusa.

"Zabrinuti smo što negirate postojanje ovog fenomena... Da li i dalje dajete karte ultrasima?"

"Naravno da ne. Dodela paketa ulaznica ne garantuje bezbednost na stadionu, karte nisu poklanjane," ogovorio je advokat Chiaperro.

"Moramo pronaći odgovarajuće mehanizme kako bismo ljude koji rade u sportu upoznali sa rizikom i na taj način ćemo zaštiti celokupni sistem profesionalnog fudbala, gde su uključeni i klubovi zastupljeni na berzi, od eventualnih rizika nelegalnih aktivnosti. Snaga mafije je potcenjena," rekla je Bindi.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.