18/02/2017

Porceddu: "Dodela Scudetta interu je bila ogromna greška"

u 18:17h / Kategorija:
Foto: GIULIO PISCITELLI/AFP/Getty Images
Advokat Carlo Porceddu, bivši funkcioner FIGC-a od 1998. do 2001. godine, navodi da je učinjena ogromna greška kada je Juventusova titula dodeljena interu. Porceddu je sada potpredsednik Apelacionog suda.

"Mi kao Savezni sud smo ograničili kaznu Juventusu, tako što nismo oduzeli Scudetto (2005/2006), jer nije bilo dovoljno dokaza. Ipak, taj aspekt je zanemaren. Guido Rossi je okupio grupu svojih prijatelja, među kojima je bio i jedan član Upravnog odbora intera, te je Scudetto oduzet Juventusu i dodeljen interu. Po mom mišljenju, učinjena je ogromna greška. FIGC je bio spreman da pregovara kako bi se došlo do dogovora (Predsednik Carlo Tavecchio je potvrdio to nedavno), ali je Juventus odbio i nastavio sa postupkom po kome traži odštetu od FIGC-a. U svakom slučaju, o pravnom leku sada odlučuje Savezni savet."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.