19/01/2017

Ricca: "Juventus reprezentuje određenu filozofiju"

u 00:50h / Kategorija:
Foto: Juventus.com
Manfredi Ricca, direktor Interbranda (firme koja je kreirala grb Juventusa), je za Radio Vecchia Signora govorio o Juventusovim namerama.

"Interbrand se bavi razvojem i kreiranjem brendova. Brend mora biti prepoznatljiv i autentičan. Juventus je dao jasna uputstva, govorilo se o rastu brenda. Sa novim logom, Juventus želi da postane uticajniji u svetu. Koristili smo vizuelne kodove koji su prepoznatljivi svuda, logo je sve oduševio. Danas logo može kreirati bilo ko, nemoguće je da nema sličnosti ni sa jednim. Ispravno je reći da liči na neki drugi, pogrešno je reći da je kopiran. Oni koji su navikli na Juventus imaju percepciju koju diktira navika. Promeniti navike je teško. Za osobe koje su daleko od Juventusa, ovaj logo predstavlja univerzalni simbol. Juventus je reagovao ambiciozno, otvoreno, kao pravi internacionalni klub. Budući navijači Juventusa su daleko od stadiona, Juventus prekida tradiciju. Koliko je samo danas brendova voljeno od strane osoba koje ih i ne koriste? Zašto Juventus mora biti samo fudbal? Juventus mora imati filozofiju. Juventus je jedan od retkih klubova na svetu koji ne podrazumeva samo ekipu, već način življenja. Juventus je oličenje stava prema životu, prenosi pozitivnu poruku. U fudbalu ne postoje klubovi koji reprezentuju određenu filzofiju. Juventus je jedini sa takvom vizijom."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.