16/01/2017

Predstavljen novi identitet Juventusa

u 23:14h / Kategorija:
Predstavljen novi identitet Juventusa
Foto: Juventus.com

Večeras je u Milanu održan event koji je sazvan od strane najtrofejnijeg kluba Italije, kako bi se prvenstveno javnosti predstavio novi identitet Bianconera.

Poznato je da je grb Stare dame kroz historiju pratio duh vremena, inovacije, kao i svijet dizajna, a pri tomu težio ka budućnosti, jednostavnošću, te predstavljanju Juventusa kao unikatnim načinom života. Novi grb izgleda futuristički, jednostavno, ali čini se da povezuje mnogo bitnih odlika Juventusa. Radi se o stilizovanom slovu J, bijele boje, a koji je zamišljen da stoji na tamnoj pozadini koja iscrtava zamišljeni obrub samog štita. Grb zasigurno prisjeća pristalice Juventusa na izreku velikog Giannija Agnellija, da "osjeti uzbuđenje svaki put kada u novinama vidi slovo J". Iznad stilizovanog dijela loga stoji natpis sa imenom kluba, u nešto izmjenjenom fontu.

Novi identitet će se ipak na svim fizičkim ili digitalnim brandovima Juventusa pronaći tek od jula 2017. godine. Što drugo poželjeti već da ovaj logo donese barem jednako toliko uspjeha koliko jesu njegovi prethodnici. Ovom prilikom Ju19897.net Portal vam poklanja i novi Wallpaper (klik) sa novim identitetom našeg voljenog kluba. Forza Juve!


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.