14/11/2016

Marotta: "Galliani je pravi čovjek za lidersko mjesto Serie A"

u 18:00h / Kategorija:
Marotta: "Galliani je pravi čovjek za lidersko mjesto Serie A"
Foto: Gabriele Maltinti/Getty Images

Generalni direktor Juventusa, Giuseppe Marotta iskazao je podršku Adrianu Gallianu kazavši da je pravi čovjek za lidersko mjesto Serie A, budući da je najavljena kandidatura bivšeg generalnog direktora Milana u narednim izvorima za vodstvo u italijanskim profesionalnim fudbalskim natjecanjima.

"Galliani je profil osobe koja apsolutno odgovara predsjedništvu Lega Serie A," izjavio je Marotta tokom konferencije o globalizacije u fudbalu. "Posjeduje zdravo iskustvo, mudrost i ekspertizu na polju televizijskih prava sa sportske perspektive. Međutim, u ovom trenutku ne postoji uprava koja ga može podržati. Predstavnici svih 20 klubova se moraju sastati i odlučiti, a predsjednik mora ostati samostalan i odgovoran."

"Narednu sezonu treba započeti već od 13. avgusta? To je odgovarajući termin za Venturu, koji vjeru u nacionalni tim nosi u srcu i shvatam taj njegov prijedlog. Ali taj termin se sukobljava sa klupskim aktivnostima, bilo po pitanjima predsezone ili učešća u internacionalnim natjecanjima. Razumijem Venturinu ideju, ali smatram da postoje određene prepreke za izvršenje iste."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.