13/11/2016

Marotta: "Današnji agenti su direktni posrednici"

u 15:12h / Kategorija:
Marotta: "Današnji agenti su direktni posrednici"
Foto: Mario Carlini/Iguana Press/Getty Images Sport

Generalni direktor Juventusa, Giuseppe Marotta insistira kako je sasvim normalno da je Mino Raiola zaradio milione eura na prelasku Paula Pogbe u Manchester United, dodavši da su u današnjem poslovanju agenti u stvari direktni posrednici.

Podsjećamo, Mino Raiola je u ukupnom transferu mladog Francuza koji iznosi 105 miliona, plus 5 dodatnih u bonusima, i sam inkasirao 25 miliona eura. "Govorimo o poslu koji prelazi brojku od 100 miliona eura, tako da je sasvim normalno da oni koji su posredovali u tom poslu inkasiraju značajan ekonomski profit," izjavio je Marotta u razgovoru sa Corriere della Sera.

"Uloga sportskog agenta se u posljednje vrijeme promijenila. Agent je sada posrednik koji radi ispred nekog kluba. On predstavlja ponude i vodi pregovore. Sa druge strane, posao sportskih direktora se više povukao na stranu skautiranja igrača."

Međutim, generalni direktor Juventusa nije impresioniran slučajevima kada članovi familije postaju sportski agenti, poput Wande Nara, koja predstavlja svoga supruga i napadača milanskog intera, Maura Icardia. "Rodbina može obavljati posao agenta, poput Wande Nara, ali to su često samo improvizirani agenti koji ne poznaju pravne i ekonomske pojmove."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.