03/10/2016

Agnellijevo pismo akcionarima

u 21:09h / Kategorija:
Foto: Vincenzo Lombardo/Getty Images
Predsednik Juventusa, Andrea Agnelli, se obratio akcionarima kluba na sastanku na kome je potvrđen novi budžet.

"Dragi šampioni Italije, budžet koji ćemo potvrditi je svedočanstvo 'na terenu', fraze koja je nama vrlo draga, koja je krakterisala Juventus u proteklih šest godina. Srž ovog kluba će uvek biti fudbal. Naša tradicija je pobeđivanje, naš zadatak je ekonomska i finansijska održivost u složenom sektoru u kome operišemo, koji je okarakterisan rezultatima i prihodima u skladu sa posebnim propisima na internacionalnom nivou. Sa velikim ponosom naglašavam istorijske rezultate koje je Juventus postigao u poslednjih šest godina. Rukovodstvo je bilo sposobno da zahvaljujući radu i posvećenosti izgradi pobedničku ekipu i klub prepoznatljiv na celom svetu."

"Pet uzastopnih Scudetta, tri Supercoppe i dve Coppe, predstavljaju izuzetan spisak nagrada koji će ostati u istoriji mnogo decenija. Ovo je priča koju je mogla da proživi aktuelna generacija Juventina, uključujući i mene samog, u našoj kući na Juventusovom stadionu. Treba napisati nova poglavlja istorije koja bi ovu priču učinila legendarnom. Deset trofeja u poslednjih šest godina omogućava Juventusu da bude u rangu sa najvećim klubovima, što i dokazuje UEFA rangiranje, gde je Juventus na petom mestu. Cilj svakoga je da se ovaj plasman popravi, uz snagu volje, programiranje i pobede na naiconalnom i internacionalnom nivou."

"Istorijski uspesi Juventusa su bili praćeni znatnim poboljšanjem finansijskih faktora. Ukoliko je budžet iz sezone 2014/2015 značio povratak pozitivnom poslovanju, onda je ovaj koji ćemo odobriti, konsolidacija toga. Prihod od skoro 388 miliona predstavlja rekord Juventusa, koji drugu godinu uzastopno beleži pozitivno poslovanje od preko 4 miliona evra. Juventus je stabilan i ima dobru perspektivu, ali će nastaviti sa povećavanjem prihoda i obezbediće efikasno upravljanje njime."

"Budućnost donosi nove izazove, a deo prihoda obezbeđuje učešće u najelitnijem evropskom takmičenju, Ligi šampiona. Zato je Juventus radio u okviru ECA (European Club Association) i u dogovoru sa velikim klubovima je ovo takmičenje reformisano. Od 2018. godine će četiri italijanska kluba učestvovati u Ligi šampiona, što će dovesti do stabilnijeg programiranja i u planovima samog Juventusa."

"Bilo bi pogrešno misliti da je posao završen. Juventus mora nastaviti da raste samofinansirajući se, što je bio i slučaj tokom prethodnog mercata i da ojača tim za sve nove projekte koji su pokrenuti u poslednjih nekoliko godina. Novi sporazumi o pratnerstvu sa velikim globalnim kompanijama, pre svega sa Jeepom i Adidasom, potvrđuju da se Juventus vratio među najzančajnije elemente sportske industrije. Ovo je omogućilo Juventusu da potpiše ugovore o regionalnoj saradnji koji će dalje omogućiti prodor na nova tržišta. U proteklom periodu, Juventus je potpisao ugovore sa kompanijama iz Meksika, Azerbejdžana i Nigerije i nastavlja rad u pronalaženju novih prilika, zahvaljujući i Juventusovoj akademiji."

"Nova strategija razvoja Juventus Storea daje prve rezultate i sada Juventus ka budućnosti može gledati sa više samopouzdanja. Razvojem digitalne strategije je Juventus postao brend na svetskom nivou. Ovo će biti sezona kada će Continassa projekat ugledati svetlost dana, gde ce biti novi trening centar i novo sedište kluba samo nekoliko metara od našeg stadiona. Naša obaveza ostaje ista, ali mislim da treba zahvaliti svakoj ženi i svakom muškarcu u Juventusu, koji svakog dana pružaju posvećenost, predanost i profesionalizam, jer Juventus je Juventus."

Fino Alla Fine...

Andrea Agnelli


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.