06/09/2016

Odbačena tužba Juventusa

u 17:47h / Kategorija:
Foto: AFP/ROBERTO SALOMONE/GETTY IMAGES
Juventusova tužba Olimpijskom komitetu Italije za nadoknadu štete u visini od 444 miliona evra je odbačena od strane TAR-a.

Juventus je tražio odštetu zbog nepravednog izbacivanja u Serie B i ukaljanja imidža kluba. Dva Scudetta su oduzeta Juventusu, od koga je jedan dodeljen interu. Snimci razgovora su kasnije dokazali da je bivši predsednik intera, Giacinto Facchetti, bio u neprekidnom kontaktu sa delegatom koji dodeljuje sudije, ali zbog zastarevanja slučaj nije pokrenut.

TAR (Tribunale Amministrativo Regionale), je odbacio tužbu Juventusa sa obrazloženjem da se već o tome raspravljalo u toku 2006. godine, te da je tužba tada već odbačena. Sudije su deklarisale da TAR nema nadležnost nad nečim o čemu je već doneta presuda. S druge strane, postupak za vraćanje oduzetih Scudetta ne može zastareti. 


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net Portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net Portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da iste autore sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.