20/09/2016

Juventus rekordno poslovao

u 20:00h / Kategorija:
Foto: Juvnetus.com
Juventus je objavio da je ostvario rekordni prihod za 2015/16 finansijsku godinu, koji je istovremeno i rekord italijanskog fudbala.

U zvaničnom izveštaju borda direktora stoji da je klub u finansijskoj godini koja je završena 30. juna ostvario prihode u visini od 378.9 miliona evra. Juventusov saldo je pozitivan u iznosu od 4.1 milion evra, a to je 1.8 miliona više u poređenju sa prošlim izveštajem.

"Finansijska 2015/16 godina je potvrdila trend koji je nedavno uspostavljen, drugu godinu za redom Juventus je pozitivno poslovao. Bord direktora je odobrio budžet za finansijsku godinu koja je završena 30. juna 2016. godine uz ostvareni profit od 4.1 milion evra, što će biti dodato rezervama kluba. Sastanak akcionara će biti održan 25. oktobra 2016. godine na stadionu Juventusa."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.