31/08/2016

Zvanično: Cuadrado na posudbi u Juventusu

u 19:52h / Kategorija:
Zvanično: Cuadrado na posudbi u Juventusu
Foto: Juventus.com

Juan Cuadrado doveden  je na novu posudbu iz Chlesea, a radi se o dogovoru prema kojemu će Stara dama plaćati 5 miliona eura godišnje, uz obavezu otkupa za ukupnu svotu od 25 miliona u slučaju da Kolumbijac ostvari određene rezultate postavljene u ugovoru.

"Juventus FC danas može potvrditi kako je pronašao dogovor za otkup Juana Guillermo Cuadrado Bello do 30. juna 2019. godine uz odštetu u visini od 5 miliona eura po sezoni. Juventus će imati prava da otkupi igrača, ili će biti obavezan otkupiti istog ukoliko se ostvare rezultati dogovoreni ugovorom o posudbi. U tom slučaju će cijena igrača iznositi 25 miliona eura, biti će plativa kroz tri financijske godine, i bit će umanjena za svotu koju je klub već uplatio kroz opciju posudbe. Ukoliko dođe do određenih uspjeha dogovorenih ugovorom, Juventus će Chelseau morati isplatiti 4 dodatna miliona bonusa," glasi objava na zvaničnom sajtu Bianconera.

Ljekarskih pregleda neće biti, kako se 28-godišnjak nalazi u Kolumbiji i priprema na zadaće u nacionalnom dresu. Isto neće biti problem kako su Juventusovi doktori radili sa njim tokom protekle sezone, te odlično poznaju igrečevo medicinsko stanje.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.