16/07/2016

Modesto Roma Jr.: "Gdje je ta ponuda za Gabriela Barbosu?"

u 11:30h / Kategorija:
Modesto Roma Jr.: "Gdje je ta ponuda za Gabriela Barbosu?"
Foto: Friedemann Vogel/Getty Images

Predsjednik Santosa Modesto Roma Junior je upozorio kako Juventus nikada nije ponudio zvaničnu ponudu za Gabriela Barbosu.

Brojni italijanski mediji su prenijeli vijest o o nedavnoj navodnoj ponudi Stare dame za Gabigola u visini od 18 miliona eura, a na to se oglasio i rukovodilac brazilskog kluba. "Svi govore da postoji neka ponuda, dajte da ju i ja vidim," izjavio je Modesto Roma Junior za brazilske medije. "Želim vidjeti papir u svojim rukama. Ljudi pričaju kako Juventus želi igrača, ali ja ne vidim nikakvu ponudu."

Situacije je sa druge strane nešto kompleksnija kada je u pitanju vlasništvo Gabigola, kako Santos drži svega 40% prava na igrača. Sam igrač posjeduje drugih 40% prava, dok ostatak u visini od 20% posjeduje Doyen Sports. U nastavku, Modesto je potvrdio kako igrač i klub nisu još potpisali predviđeni ugovor koji bi Gabriela Barbosu za Vila Belmiro vezao do 2021. godine. "U toku protekle sedmice sam primio e-mail od strane zastupnika Gabriela koji zahtjeva neke izmjene u predviđenom ugovoru. Razgovarati ćemo o produženju, ali postoji mogućnost njegovog odlaska."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.