22/03/2016

Otvoreno pismo Buffona... svome golu!

u 00:35h / Kategorija:
Otvoreno pismo Buffona... svome golu!
Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

Legenda Juventusa i uopšte italijanskog fudbala, Gianluigi Buffon putem svog oficijelnog Facebook profila osvrnuo se na svoju prošlost, te napisao dirljivo pismo, onomu komu je posvetio ogroman dio svog života... svome golu.

"Imao sam 12 godina kada sam ti okrenuo leđa," započeo je kapiten Stare dame. "Odbacio sam prošlost kako bih tebi osigurao sigurnu budućnost. Bila je to odluka moga srca, izbor instinkta. Ali, od dana kada sam prestao da te gledam u lice, počeo sam da te volim. Da te štitim."

"Da budem tvoja prva i posljednja linija odbrane. Obećao sam sebi da ću učiniti sve da se ne okrećem ka tvome licu, ili da to činiti što rjeđe mogu. Bilo je veoma bolno shvatiti da sam te iznevjerio svaki put kada sam morao da se okrenem prema tebi. Iznova. I iznova."

"Oduvijek smo bili suprotni, ali i komplementarni, kao Mjesec i Sunce, prisiljeni da živimo zajedno, a nikada da se ne dodirnemo. Saigrači tokom cijeloga života, bez niti jednog kontakta. Pred više od 25 godina dao sam riječ, zakleo sam se da ću te čuvati, da ću te štititi od svih neprijatelja. Uvijek sam brinuo da ti bude dobro, čak i više nego što bih brinuo o sebi."

"Imao sam 12 godina kada sam okrenuo leđa golu i nastavit ću to da radim dokle god moje noge, moja glava i moje srce budu mogli da izdrže."

Avevo 12 anni quando ti ho voltato le spalle. Rinnegai il mio passato per garantirti un futuro sicuro. Una scelta di...
Posted by Gianluigi Buffon on 21. Mart 2016


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.