09/08/2015

Daniele Rugani - nova ikona Juventusa

u 18:59h / Kategorija:

Petog avgusta tekuće godine za ovaj portal sam preveo iz Gazzette dello Sport izjavu jednog dečka kome je nedavno otpočeo životni san, jednog dečka kome veliki broj jako stručnih ljudi po pitanju fudbala predviđa blještavu budućnost i smatra ga novim zlatnim izdankom slavne italijanske škole defanzivaca.

Ono što sam tada pročitao me je jako impresioniralo i u mom Bianconero umu dovelo do izvesnog zaključka. Siguran sam da će Daniele Rugani biti novi monarh kraljevstva Juventus - dinastija je proširena. U timu imamo najboljeg golmana svih vremena u vidu Gianluigia Buffona, njega možemo svakako proglasiti našim kraljem. Imamo i princa, da li treba da navodim ko je to? Ne može biti niko drugi do Il Principino lično - Claudio Marchisio. Princ će jednoga dana zasigurno postati kralj, ako to već i nije, ali ne bi nam škodila još jedna garancija, ne bi nam škodio prestolonaslednik - uloga za koju je više nego spreman mlađani Rugani, njegova spremnost svetli kao sunce iz njegovih reči. Apsolutno ima sve što je potrebno.

Prema sopstvenom priznanju, između Chiellinia i Neste više liči na Nestu, ali ne voli da poredi dve takve veličine. Tu se jasno vidi sa kolikim poštovanjem on prilazi fudbalu. Poštovanje! To je ono što imaju i Marchisio i Buffon, što su imali Del Piero, Nedved, Trezeguet i ono što će Rugania dovesti u društvo tih veličina.

Reče da je svestan da ima još mnogo puta između njega i crno-belog neba i da će morati da nastavi sa žrtvovanjem koje je dosad pružao, a i da ga drastično poveća. Požrtvovanje! To je nešto što od slabića stvori šampiona! Tu tezu možete proveriti kod bilo kog uspešnog sportiste.

"Želim da moja budućnost bude ovde, u Juventusu i da opravdam poverenje koje mi je ukazano." Želja! Glavu bih na panj stavio da će ovaj mali završiti svoju karijeru u dresu grandiozne Stare dame! Njemu je svet pred očima u crno-beloj tehnici i to nisu slatke laži sa kojima smo često imali prilike do sada da se susrećemo. Takođe opravdavanje poverenja, tu pokazuje svoju istrajnost da se dokaže što je veoma bitan sastojak kod pripremanja ikone Juventusa.

Kvalitet je neosporan, to je video svako ko ga je bar jednom gledao. Kako je moj kolega sa portala, Dena, jednom lepo uočio Rugani je mlad, a iskusan. Nije impulsivan štoper, nije ono što na našem Balkanu vole da zovu "mesar". Daniele je inteligentan, fenomenalno čita situaciju na terenu u svakom smislu - kako taktičkom tako i mentalnom. Ako od mene tražite da izaberem nekoga među ovim igračima da bude lider budućeg Juventusa ne bih imao ni najmanju dilemu, kao iz topa - Daniele Rugani. Rugani u svakom trenutku zna šta treba uraditi, njegov uticaj na saigrače jeste i biće enorman, pa ne bi bila potpuno neistinita pretpostavka da smo uz prestolonaslednika dobili i budućeg glavnokomandujućeg armije torinske Mladosti (Iuventus,-i, m.-mladost, lat).

"U Empoliu sam imao običaj da biciklom dolazim na trening. U Torinu je to nemoguće zbog veličine grada. Nema noćnih klubova, to je moj izbor." Ovo je upravo deo koji je najzaslužniji za moj zaključak. Ovde dolazi do izražaja Danieleova inteligencija. On zna da je ono što se odigrava van terena danas podjednako važno kao ono što se odvija na terenu. Legende od odličnih odvaja gotovo asketska požrtvovanost koju Rugani ispoljava na svaki mogući način. Skromnost koju je pokazao vožnjom bicikla na trening, te odricanje poput njegovog odricanja od noćnog života su krucijalne osobine jednog Stile Juvea. Toskanski defanzivni zid u slobodno vreme gleda filmove i čita knjige - radi na sebi i u aspektu prosvetljenja i edukacije, što je pre svega odlika velikih ljudi, pa tek potom šampiona.

Sve što sam naveo smatram krucijalnim u formiranju jednog igrača koji će se decenijama pamtiti i smatram da produkt našeg omladinskog sektora to sve ima. Jedna stvar koju možemo konstatovati da nema je devojka, ali, Daniele, ne brini za ljubav. Na dobrom si putu da osvojiš milione srca, šta će potom za tebe predstavljati to jedno? 

Radujte se Juventini, Daniele Rugani će biti ikona Juventusa!

S ogromnim poštovanjem, Željko Aćimović (NedvedSRB).


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.