20/06/2015

Istorijat i evolucija grba Juventusa, treći dio

u 11:53h / Kategorija:
Historijat i evolucija grba Juventusa, treći dio
Foto: Ju1897.net

U trećem izdanju koje prati istorijat i evoluciju grba Juventusa Ju1897Portal vam donosi grb koji je predstavljao klub u kratkom razdoblju od 1929. do 1931. godine.

Novi grb Juventusa prezentiran je javnosti 1929. godine. Vizuelno se promijenio tako da broj crnih i bijelih horizontalnih polja uvećao, i sada su pored pet crnih stajala četiri bijela polja. Ono spoljnjeg ovalnog dijela dodata je bijela pruga.

Ime kluba ostalo je na već uobičajenom mjestu, s tim da je znatno uvećano i predstavljalo je gotovo cijelu gornju polovinu grba. Ovoga puta ime kluba predstavljeno je bijelim slovima na crnoj pozadini.

Najveću promjenu doživjela je donja polovina grba. Uklonjena je kruna, simbol starog grada koji je bio na mjestu Torina za vrijeme Rimskog carstva, a umjesto do sada uobičajenog jurećeg bika prvi put u historiji na grbu Juventusa našao se lik zebre. Zebra je okrenuta zapadu, a inspirisana je dizajnom novinara-karikaturista Carla Bergoglia, koji je godinu dana ranije istim u svome radu u časopisu "Guerin Sportivo," inače najstarijem sportskom magazinu na svijetu koji izlazi u mjesečnim izdanjima od 1912. godine, predstavio Staru damu.

Originalnu HD verziju ovog Wallpapera možete skinuti putem ovoga linka (klik), odnosno na stranici predviđenoj multimediji na našem Portalu pod Meni>Wallpapers.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.