21/11/2014

Agnelli o Moggiju i Del Pieru

u 20:00h / Kategorija:
Andrea Agnelli je pozvao javnost Italije da oprosti bivšem generalnom direktoru Juventusa - Lucianu Moggiju.
Moggi je bio u središtu Calciopoli skandala u 2006.-oj godini, koji je rezultirao izbacivanjem Juventusa u Serie B i oduzimanjem dva Scudetta. Ipak, više od osam godina je prošlo od tad, a predsednik veruje da je to dovoljno za oproštaj penzionisanom direktoru.

"Luciano Moggi je bitan deo istorije Juventusa," otkriva Agnelli .

"Mi smo katolička zemlja i zemlja praštanja, pa se i njemu može oprostiti. Istina je, grešili smo, ali kako je moguće da oni koju su radili isto završe sa osvojenim Scudettom? Juventus je jedini platio ceh za greške koje su činili svi."

Andrea Agnelli se zatim osvrnuo na položaj Del Piera, za koga veruje da je idealan kandidat za sprovođenje reformi u Calciu.

Juventus je bio protiv izbora Carla Tavecchia za predsednika FIGC, pre svega zbog rasističkih opaski pomenute individue. Agnelli vidi u Del Pieru potencijalnog reformatora.

"Ukoliko imate izvanrednu fudbalsku karijeru, nije nužno biti uspešan i u menadžerskim vodama. Del Piero može biti pravi čovek za vođenje fudbalskih institucija. Ne znam da li će se vratiti u Juventus, ali svakako može biti glavno lice za klub i fudbal u Italiji."

"Poštujem institucije, ukoliko me predsednik Carlo Tavecchio pozove, svakako ću se javiti. Ipak, preferiram drugu soluciju i nastaviću sa podrškom."

"Rasizmu nema mesta u životu, ne samo u fudbalu. Na primer, kako je moguće podržavati Pogbu i Asamoaha, a mrzeti Ballotelija? Njihova koža je iste boje. Da li su navijači bipolarni? Protiv rasizma se mora boriti. Ukoliko ima stavova protiv Ballotelija, moramo biti striktni i usvojiti odgovarajuće zakone," zaključuje Agnelli.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.