11/10/2014

Simulacija katastrofe na Juventus areni

u 19:54h / Kategorija:
Ekipa za hitne slučajeve Juventus arene uradilo je probu u cilju poboljšanja djelovanja u kritičnim i hitnim situacijama.
Jutros je arena bila ispunjena sa dvije stotine volontera koji su predstavljali u gužvi ozlijeđene navijače, ujedno sa simuliranom krvlju kao i simuliranom panikom.

Zaposlenici arene, uključujući šest ambulantnih vozila i pedeset redara , uvježbavali su taktiku  kakvu bi trebali koristiti u tim urgentnim situacijama.

Juventus nažalost vrlo dobro zna koliko je sigurnost na stadionu, kao i uvježbanost tima za hitne slučajeve, nakon 39 poginulih i 600 ozljeđenih tokom Heyselske tragedije u maju 1985.-te godine.

Više slika sa jutrošnjeg treninga pogledajte u galeriji na Juventusovoj oficijelnoj stranici. (klik)

Izvor: FootballItalia
Tekst preveo i uredio: DenaMo


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.