24/10/2014

Marotta: "Pogbina povišica je odgovarajuća"

u 18:27h / Kategorija:
Generalni direktor Juventusa, Beppe Marotta, je  dao izjavu o toku pregovora sa Juventusovim igračima, te Pogbinu povišicu opisuje "odgovarajućom."
Beppe Marotta je danas potvrdio kako je Paul Pogba produžio svoj ugovor sa Juventusom do juna 2019.-te godine, uz povišicu od 1,5 mil. eura, odnosno 4,5 mil eura godišnje.

"Smatramo povišicu plate primijenjenoj njegovoj vrijednosti," izjavio je Marotta na današnjem sastanku dioničara. "Podsjećam vas da u Bayernovom "ratnom brodu" koji je pregazio Romu, igra dosta igrača koji zarađuju preko 10 miliona eura."

Tokom svog izlaganja, Marotta je također dao uvida u nedavne aktivnosti Juventusa povodom transfer tržišta, te o mogućnostima povratka nekih Juventusovih mladih igrača koji se nalaze na posudbama, kao i o odluci da odbačenom Jorge Martinesu ponude novi ugovor.

"Uslovi ugovora variraju o starosti, te o ljudskim i tehničkim vrijednostima. Svih šest igrača Chiellini, Buffon, Giovinco, Storari, Lichtsteiner i Pepe posjeduju velike ljudske vrijednosti, ali faktor sportske spremnosti je onaj ključan. Započeli smo pregovore sa svih šest igrača. Imamo čak 64 igrača na posudbama, te za razliku od seniora poput Martineza ili De Cegliea, sve ostale posudbe su nam interesantne."

"Ovo je lista od 10 nama najinteresantnijih mladih igrača, rođenih poslije 1994.-te: Berardi, Boakye, Gabbiadini, Leali, Magnusson, Rosetti, Rugani, Sorensen, Spinazzola i Sturaro."

"Januarski prijelazni rok? Ovako rano je teško dati bilo kakve odgovore. Vidjeti ćemo kako će teći naša igra u Ligi prvaka, i da li će tu uopšte biti kakvih prilika za nas. Obično tada nema mnogo prilika za pridodati kvalitetu timu. 

"Martinez? Obnovili smo njegov ugovor iz razloga kako bi smanjili njegovu platu za 50%. Nadamo se da je ovo njegova zadnja sezona zavedena u našim knjigama."

"Pregovori na transfer tržištu? Ponosan sam da mogu reći kako smo postigli ono što smo željeli."

"Zaza i Berardi? Oba igrača su pod našom prismotrom, a odnosi sa Sassuolom su odlični ukoliko ih budemo željeli natrag."

"Posudili smo Sturara Genoi, usprkos nekim neslaganjima sa klubom, jer moramo da gledamo što je najbolje za njegovu budućnost iz sportske perspektive, znajući da je Sturaro također i rodom iz Genoe."

"Evra? Platili smo jako malu cijenu za njega, uzimajući u obzir da je naviknut na pobjede. Kada potpisujemo igrače poput Pereyre, na primjer, treba proći nešto vremena za njih da razumiju što znači boriti se."

"Morata i pravo otkupa Real Madrida? Računa se igračeva želja, i povodom toga mi smo samouvjereni."

Marotta je potom iznio svoj stav, kako odlazak Antonia Contea prije početka sezone nije iz razloga manjka (novčanih) sredstava koje je bivši trener imao na raspolaganju.

"Nije bilo zbog novca. Odlazak je bio u dogovoru i prijateljski," izjavio je za kraj generalni direktor Juventusa Giuseppe Marotta.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.